[www.carptracker.nl/]
Pellets , een gewild aas voor de karper.

Pellets zijn tegenwoordig ook al niet meer weg te denken bij het belagen van de karper. In vele maten en soorten zijn ze verkrijgbaar. De meest bekende is de Halibut pellet die gebruikt word bij viskwekerijen. Pellets zijn net als boilies in veel maten en smaken verkrijgbaar, maar de meest gebruikte zijn de vispellets.
Het voordeel van pellets is dat ze langzaam oplossen, zo krijg je een groot aas oppervlakte als je er mee voert. Pellets zijn vaak vrij hard en moeten dus met een aasboor worden geboord om ze te kunnen gebruiken als haakaas. Tegenwoordig zijn er ook voorgeboorde pellets verkrijgbaar mocht je het als haakaas willen gebruiken. De prijs van pellets varieert van vrij goedkoop tot de langzaam smeltende varianten die veel duurder zijn. Persoonlijk gebruik ik ze maar zelden en zo ja dan niet de dure pellets die verkrijgbaar zijn in de hengelsportzaak. Een goedkoper alternatief is de konijnenpellet en de pellets die voor de paarden verkrijgbaar zijn. Bij de Welkoop in grote 25 kg zakken voor een prikkie verkrijgbaar.

Halibutpellets: Zeer effectief bij het instant vissen. Een mooie manier om het eens anders te doen dan medevissers. Deze proteine rijke pellets bevatten veel vismelen, olien en is daarmee een verzadigend aas voor de karper. Daarom gebruik ik ze ook met mate. Meer voor de aantrekkende werking.
De konijnen en paardenpellet : Een goedkoper alternatief. Eventueel met wat (vis) olie soaken. Deze pellets bevatten minder (dierlijke) eiwitten en werken niet zo verzadigend op de karper.
Rode Halibutpellets :  Deze pellets zijn voorgeboord en hebben dezelfde werking als de normale halibutpellet.
De Betaine pellet :  De toevoeging van Betaine maken deze Pellets onweerstaanbaar voor de karper en hebben een verslavende werking. Bovendien houden ze langdurig hun aantrekkingskracht
Meer informatie of heb je nog vragen over pellets ? Kom dan gerust in het Karper Forum. Een team van ervaren vissers helpen je graag voort. Klik hier:  http://www.karper-forum-online.nl