[www.carptracker.nl/]
Hieronder aas waar ik ook wel eens karper op gevangen heb.

In principe kun je met  alles wat eetbaar is een karper aan de haak slaan. Echte omnivoren, die zo goed als alles verorberen wat hun pad kruist. Ze worden niet voor niets de zoetwaterbiggen genoemd. Op dressuurwateren waar overwegend met boilies en particles gevist word kan onderstaand aas wel eens wonderen doen. Laat je fantasie de vrije loop want er is maar weinig wat de karper niet vreet.
Zelf heb ik wel eens een beetje voor de lol geklooid met snacks uit de cafetaria. Heb er verscheidene van onze vrienden op gevangen. Met name de frikandel doet het redelijk op de karper. Gewoon een homp aan de hair knopen en klaar is kees.
Lunchworst kan soms op een dressuurwater, waar overwegend met boilies gevist word,  wel eens een "slachtpartij" aanrichten. Vooral al je enkele dagen voor het vissen zo links en rechts een paar blokjes voert. Dit geld ook voor rookworst, knakworst, gehaktballetjes enz enz.
Ook met fruit is het goed is het goed karper vangen. Waarom de diverse dure fruitige flavours kopen als het met een stukje verse pure natuur ook goed vangen is? Fresh baits is het motto tegenwoordig. Wat is er nog verser en heeft natuurlijke geuren en smaken. Geen chemische troep.
Het nadeel is dat je er niet ver mee kunt werpen. Voerboot misschien?
Denk aan banaan, ananas, appel, peer enz...
 
Misschien moeten we weer eens terug naar af om weer eens met de aardappel te vissen. Er is in den beginne menig karper op verschalkt. Een niet al te gaar gekookt krieltje is prima op de hair te bevestigen.
Met brood, roggebrood en grote deegballen denk ik het oudste karperaas.
Een zomers gevoel, dat krijg je wanneer je Fruittella proeft. Dat moet ook menig karper gedacht hebben toen ze een door mij aangeboden Fruittellaatje aangeboden gekregen hebben. Deze snoepjes zijn mierzoet en gemakkelijk in alle gewenste vormen te kneden. Op de hair, en het duurt al naar gelang de watertemperatuur enkele uren voordat het opgelost is.
Kaas is een fantastisch aas voor de karper. Het beste is belegen kaas, deze is niet al te zacht, maar ook weer niet te hard. De kaas wordt in blokjes gesneden, al naar gelang de gewenste grootte en kan zo gemakkelijk op de hair bevestigd worden. Komijnekaas is een aanrader. Dit komt waarschijnlijk door de sterke geur en specerijen die in de kaas zitten.
Maden zijn de larven van vliegen en is een zeer goed karper aas. Men meerdere maden aan de haak en bovendien rijg je er een stel aan  een dunne hair die je eventueel als lus maakt om er meer te kunnen aanbieden. Men bevestigt de made met de kop aan de haak waardoor hij nog goed kan bewegen. Een handje maden door een deegbal kneden en bijvoeren.
Meer weten of heb je vragen over karper aas ? Kom dan gerust in het Karper Forum. Een team van ervaren vissers helpen je graag voort. Klik hier:  http://www.karper-forum-online.nl